Vejce do skla

Podařilo se mně sehnat pár těchto překrásných pohárků, o kterých si většina lidí myslí, že jsou na zmrzlinu, ale podle dobového katalogu jsou na míchaná vajíčka. Já jsem měl chuť na „vejce do skla“, a tady je recept. 

Na jednu porci budete potřebovat dvě vejce, trochu parmesanu, kousíček másla, a sekanou petrželku nebo pažitku.

Postup:

* Do vařící vody vložte vejce (já jsem použil dvě na porci), a vařte čtyři nebo pět minut, podle toho, jak moc uvařená je máte rádi.

* Rozbijte špičku jednoho vejce, a obsah vyškrabte pomocí lžičky do pohárku

* Posypejte strouhaným parmazánem

* Přidejte druhé vejce, opět posypte sýrem, a sekanou petrželkou

* Na závěr polijte kouskem rozpuštěného másla. Viděl jsem recepty, kde máslo rozpouštěli v kastrůlku - pokud však vejce připravujete jen pro jednu nebo dvě osoby, stačí je rozpustit ve lžíci nad horkou vodou z vajec  ;)

* Dle chuti osolte a opepřete. Dobrou chuť!

Tip: do pohárku, ve kterém chcete vajíčka podávat, napřed nalijte horkou vodu, aby se zahřál, a před podáváním ji vylijte, a pohárek utřete do sucha.


Tady je fotka z Učebnice pro hostinské pomocníky, která vyšla snad někdy kolem roku 1910, a je to ukázka nádobí z Berndorfské továrny na kovové zboží (Krupp Berndorf).

Komentáře

  1. Co říkáte, na poslední probírání Vaší osoby na Okounu? Díky Bea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to chudáci, a asi nemá smysl se k tomu vyjadřovat. Není to ani kritika, ani komentáře, ale nenávist, kterou nechápu. Asi si tím léčí nějaké mindráky. Jsou to duševní kriplové, kteří by mi to do očí stejně neřekli.

      Vymazat

Okomentovat

Oblíbené příspěvky