Vejce do skla
Podařilo se mně sehnat pár těchto překrásných pohárků, o kterých si většina lidí myslí, že jsou na zmrzlinu, ale podle dobového katalogu jsou na míchaná vajíčka. Já jsem měl chuť na „vejce do skla“, a tady je recept.
Na jednu porci budete potřebovat dvě vejce, trochu parmesanu, kousíček másla, a sekanou petrželku nebo pažitku.
Postup:
* Do vařící vody vložte vejce (já jsem použil dvě na porci), a vařte čtyři nebo pět minut, podle toho, jak moc uvařená je máte rádi.
* Posypejte strouhaným parmazánem
* Přidejte druhé vejce, opět posypte sýrem, a sekanou petrželkou
* Na závěr polijte kouskem rozpuštěného másla. Viděl jsem recepty, kde máslo rozpouštěli v kastrůlku - pokud však vejce připravujete jen pro jednu nebo dvě osoby, stačí je rozpustit ve lžíci nad horkou vodou z vajec ;)
* Dle chuti osolte a opepřete. Dobrou chuť!
Tip: do pohárku, ve kterém chcete vajíčka podávat, napřed nalijte horkou vodu, aby se zahřál, a před podáváním ji vylijte, a pohárek utřete do sucha.
Tady je fotka z Učebnice pro hostinské pomocníky, která vyšla snad někdy kolem roku 1910, a je to ukázka nádobí z Berndorfské továrny na kovové zboží (Krupp Berndorf).
Komentáře
Okomentovat