Prachovky ze pštrosího peří

 


Říkal jsem si, že k oprašování sošek a různých dalších věcí ve vitríně si pořídím prachovku ze pštrosího peří, i když mě tak trochu iritovala představa cliché služky, kterou ve filmu poznáte vždycky podle toho, že takovou prachovku drží v ruce - a k tomu má černé šaty a krajkový čepec na hlavě (i když na úklid nosily služky spíše obyčejné plátěné šaty, a převlékaly se, když měly obsluhovat u stolu nebo otvírat dveře příchozím).




Napřed jsem s tou prachovkou ometal sošky, skleničky, a podobně, ale brzy jsem zjistil, že se s její pomocí dokonale zbavím prachu z nábytku, garnýží, rámů obrazů, lamp a vůbec všeho možného. Nejvíce ji oceňuji při "vytírání" prachu z pod skříní či z pod postele, kam se těžko dostanu vysavačem, a smetákem se toho prachu nezbavím. Stačí prachovkou po povrchu přejet, a díky elektrostatice k sobě prach přitáhne a zachytí, aniž by jej vířila. Zachytí všechen prach ze všech povrchů. Díky tomu, jak je peří jemné, s prachovkou přejedete i malé a křehké věci, aniž byste je museli nadzvedávat nebo brát do ruky. Připadám si, jako kdybych objevil převratný vynález na úklid, protože úklid mně opravdu ulehčuje. :D Nemusím nikde pobíhat s hadrem, který prach akorát rozvíří, vše přejedu prachovkou, a po skončení, nebo když už je plná prachu, ji vytřepu z okna, a je hotovo.



Toto není placený příspěvek, jen se s vámi chci podělit o nadšení z této skvělé pomůcky na úklid. Už několik let mám v záložkách e-shop pštrosi.com, a letos jsem si jednu prachovku konečně objednal. Ta s kratší rukojetí stačí na běžný úklid, a jsem vysoký, dosáhnu s ní tedy i na strop. Nyní zvažuji nákup té delší, abych se sní snáz dostal pod postel.



Komentáře

Oblíbené příspěvky